Διερεύνηση Γονιμότητας

Για κάθε άνδρα που θέλει να κάνει έναν πλήρη προγεννητικό έλεγχο και να γνωρίζει για την γονιμότητά του σε βάθος προτού ξεκινήσει τις προσπάθειες για τεκνοποίηση.

Τι περιλαμβάνει;

Σπερμοδιάγραμμα

Αξιολογούμε με μικροσκοπική παρατήρηση τις βασικές παραμέτρους του σπέρματος όπως αριθμός, κινητικότητα και μορφολογία σπερματοζωαρίων που μας δίνουν τη βασική εικόνα της δυνητικής γονιμοποιητικής ικανότητας των σπερματοζωαρίων (ικανότητα να γονιμοποιήσουν ένα ωάριο που θα οδηγήσει σε σύλληψη).

Καλλιέργειες σπέρματος

Εξετάζουμε εάν υπάρχει κάποιος παθογόνος μικροοργανισμός. Η ύπαρξη μικροβίων χρήζει άμεσης αντιμετώπισης καθώς αν παραμείνουν αθεράπευτα για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να επηρεάσουν δυσμενώς τη επίτευξη εγκυμοσύνης ή να μεταδοθούν στον/στην σύντροφο και να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα.

spermogene_41

Μέτρηση οξειδοαναγωγικού δυναμικού σπέρματος

Χρησιμοποιώντας το σύστημα MiOXSYS που είναι το μόνο που υπολογίζει το συνολικό οξειδοαναγωγικό δυναμικό (sORP), αξιολογούμε γρήγορα και αποτελεσματικά αν το σπέρμα βρίσκεται σε κατάσταση οξειδωτικού ή αναγωγικού στρες επιτρέποντας την άμεση εφαρμογή της κατάλληλης θεραπείας ή/και την αναπροσαρμογή της. Ενώ μικρές ποσότητες ελεύθερων ριζών είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία των σπερματοζωαρίων, αυξημένες ποσότητες μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στη δομή και το γενετικό υλικό των σπερματοζωαρίων και να εμποδίσουν την γονιμοποίηση. Μέχρι και 80% των αιτιών της ανδρικής υπογονιμότητας σχετίζονται με το οξειδωτικό στρες. Η θεραπεία γίνεται με τη σωστή αντιοξειδωτική αγωγή στη σωστή δόση.

Κατακερματισμός DNA σπέρματος (DFI)

Προσδιορίζεται το ποσοστό σπερματοζωαρίων που έχουν κατεστραμμένο γενετικό υλικό με τη μέθοδο TUNEL, που είναι και η πιο αξιόπιστη μέθοδος. Τα σπερματοζωάρια αυτά έχουν μπει στη διαδικασία του κυτταρικού θανάτου και είτε δεν θα μπορέσουν να γονιμοποιήσουν το ωάριο, είτε θα το γονιμοποιήσουν, αλλά το έμβρυο δεν θα εμφυτευθεί ή θα οδηγηθεί σε αποβολή. Αυξημένες τιμές κατακερματισμένου DNA θα επηρεάσουν αρνητικά την πιθανότητα επίτευξης αυτόματης εγκυμοσύνης.

spermogene_42

Eξατομικευμένες συμβουλές

Με βάση τα αποτελέσματα δίνουμε εξατομικευμένες συμβουλές για την βελτίωση ή/και διατήρηση της καλής αναπαραγωγικής σου υγείας.

Περισσότερα πακέτα εξετάσεων

Διερεύνηση Αζωοσπερμίας
Η αζωοσπερμία περιγράφεται ως η απουσία σπερματοζωαρίων στο σπέρμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν παράγονται καθόλου στους όρχεις.
Διερεύνηση καθ’έξιν αποβολών
Οι επαναλαμβανόμενες αποβολές ταλαιπωρούν ένα μεγάλο ποσοστό ζευγαριών. Είναι απαραίτητο να εξετάζονται και οι δύο σύντροφοι/σύζυγοι.
Έλεγχος Βιταμινών Γονιμότητας
Όλο και περισσότερα δεδομένα αποδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο ορισμένων βιταμινών στην γονιμότητα τόσο του άνδρα όσο και της γυναίκας.
elΕλληνικά