Διερεύνηση καθ’έξιν αποβολών

Οι επαναλαμβανόμενες αποβολές ταλαιπωρούν ένα μεγάλο ποσοστό ζευγαριών. Είναι απαραίτητο να εξετάζονται και οι δύο σύντροφοι/σύζυγοι. Η διερεύνηση της αιτίας σε ό,τι αφορά τον άνδρα υλοποιείται με τις παρακάτω εξετάσεις.

Τι περιλαμβάνει;

Καρυότυπος

Αξιολογούμε τον αριθμό και την δομή (μέγεθος και σχήμα) των χρωμοσωμάτων των κυττάρων του περιφερικού αίματος. Ανωμαλίες στον καρυότυπο είναι πολλές φορές η γενετική αιτία της υπογονιμότητας ή/και των επαναλαμβανόμενων αποβολών.

Κατακερματισμός DNA σπέρματος (DFI)

Προσδιορίζεται το ποσοστό σπερματοζωαρίων που έχουν κατεστραμμένο γενετικό υλικό με τη μέθοδο TUNEL, που είναι και η πιο αξιόπιστη μέθοδος. Τα σπερματοζωάρια αυτά έχουν μπει στη διαδικασία του κυτταρικού θανάτου και είτε δεν θα μπορέσουν να γονιμοποιήσουν το ωάριο, είτε θα το γονιμοποιήσουν, αλλά το έμβρυο δεν θα εμφυτευθεί ή θα οδηγηθεί σε αποβολή. Αυξημένες τιμές κατακερματισμένου DNA θα επηρεάσουν αρνητικά την πιθανότητα εγκυμοσύνης αυτόματα ή με οποιαδήποτε μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να αναγνωριστούν μακροσκοπικά τα σπερματοζωάρια με κατεστραμμένο DNA, οπότε αυτό ισχύει και στην περίπτωσης της μικρογονιμοποίησης (ICSI).

spermogene_36

FISH σπέρματος

Αξιολογούμε τον αριθμό των χρωμοσωμάτων στα σπερματοζωάρια, ανιχνεύοντας την απουσία ή τον διπλασιασμό ολόκληρων χρωμοσωμάτων που εμπλέκονται στις αυτόματες αποβολές και ευθύνονται για τη μεταβίβαση χρωμοσωμικών ανωμαλιών στους απογόνους. Στις περιπτώσεις παθολογικού FISH συστήνεται προεμφυτευτικός έλεγχος.

PCR μυκόπλασμα, ουρεόπλασμα, χλαμύδια

Χρησιμοποιούμε την πιο εξειδικευμένη μοριακή μέθοδο της PCR για την ανίχνευση των παραπάνω μικροοργανισμών που σχετίζονται με αποβολές. Με την μέθοδο αυτή ανιχνεύουμε το γενετικό υλικό των μικροοργανισμών ή των ιών οπότε η παρουσία τους ακόμα και σε πολύ μικρή ποσότητα είναι αρκετή για να μας δώσει θετικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, μπορούν να ανιχνευθούν μόλις 500 αντίγραφα του γενετικού του υλικού.

spermogene_37

Eξατομικευμένες συμβουλές

Με βάση τα αποτελέσματα δίνουμε εξατομικευμένες συμβουλές για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας.

Περισσότερα πακέτα εξετάσεων

Διερεύνηση Αζωοσπερμίας
Η αζωοσπερμία περιγράφεται ως η απουσία σπερματοζωαρίων στο σπέρμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν παράγονται καθόλου στους όρχεις.
Διερεύνηση Γονιμότητας
Για κάθε άνδρα που θέλει να κάνει έναν πλήρη προγεννητικό έλεγχο και να γνωρίζει για την γονιμότητά του σε βάθος προτού ξεκινήσει τις προσπάθειες για τεκνοποίηση.
Διερεύνηση καθ’έξιν αποβολών
Οι επαναλαμβανόμενες αποβολές ταλαιπωρούν ένα μεγάλο ποσοστό ζευγαριών. Είναι απαραίτητο να εξετάζονται και οι δύο σύντροφοι/σύζυγοι.
elΕλληνικά